Mat i Hong Kong
Hong Kongs lokale kjøkken ligner svært mye på det kantonesiske kjøkken. Det er ofte tilpasset vestlig smak og den lokale varianten av det kantonesiske kjøkken omtales av og til som «Hong Kong Style». Det legges stor vekt på bruk av helt ferske råvarer. For det meste krydres maten med urter, men det er sjelden man opplever ekstremt sterk mat.
Unikt i sammenligning med den øvrige kinesiske kjøkkenkunst er bruken av søte desserter. Dette er ellers en ukjent skikk i Kina. På vanlige restauranter kan du få kjøpt en søt mangopudding eller «tong sui» (sukkervann – en søt bønnesuppe), men det funnes også spisesteder som spesialiserer seg på søtsaker. Mange av dessertene er basert på sago, tapioka eller frukt og kan inneholde en ingrediens som kalles snøfroskfett (hasma).
Dim sum er et veldig populært måltid som vanligvis inntas mellom kl 12 og 16. Denne retten består av en rekke ulike småretter som velges fritt. På større restauranter er det ofte servitører som dytter vogner med et utvalg av disse smårettene rundt omkring i restauranten. Med dette kan folk bestille og få retter direkte fra servitørene. Forøvrig finnes det et rikt restaurantutvalg med mat fra hele verden.

Dim sum-tallerken